Inici

diumenge, 13 de novembre del 2016

ETLAB

Avui us parlaré de la visita al Laboratori d'Educació i Tecnologia (ETLAB).

En aquesta aula podem trobar tot tipus d'aparells tecnològics:
  • Ordinadors portàtils
  • Portàtils tàctils.
  • Tablets
  • Wii
  • PDI
  • Projector conectactat a un ordinador i enfocat a una taula on podíem pintar, escriure i dibuixar.
  • Aparell 3D: on  mitjançant els moviments de la nostra mà podíem moure el crani d'una persona que hi havia dins d'una pantalla.
  • Ninus: era un aparell que projectava jocs  i/o imatges i tu havies de seguir els moviments que et demanava, l'aparell aquest tenia un sensor que detectava si feies bé els moviments.
Aquestes eines poden ser molt útils, ja que els infants poden aprendre d'una manera dinàmica i divertid. Ens hem d'adaptar i aprofitar aquestes noves tecnologies que poden ser molt brillants a l'hora de crear activitats i fer que els nens aprenguin passant-ho bé. 

Espero que us hagi sigut útil conèixer aquestes eines!

Fins aviat.


divendres, 11 de novembre del 2016

TURNING POINT

Hola!!!

A l'entrada d'avui us parlaré del turning point i segurament us estareu preguntant que és?

Doncs bé, us ho explicaré! 

És un dispositiu de votació i/o opinions. 
Com podem observar a la foto de la dreta, veiem uns mandos amb els quals es realitza les votacions clicant els botons. 
 
També podem veure que hi ha un USB que ens permet conectarlo a un ordinador i així amb el programa Power Point podrem veure el que posa a la panta per tal de poder realitzar la votació amb aquest dispositiu. 

Aquest dispositiu ens pot ser de gran ajuda quan volem fer votacions a les aules, contestar preguntes d'exercicis, enquestes....


Aquest programa l'hem utilitzat a la universitat però fa poc vaig assistir a una assemblea general d'esplais. A l'hora d'utilitzar les votacions vam utilitzar aquesta eina, que va ser de gran ajuda perquè va fer que ens alleugeres i anés més ràpida que no fent servir el model de votació tradicional.

Per a mi va ser una gran experiència i la recomano moltíssim!!!


Espero que us hagi agardat i ens veiem aviat!


dimarts, 1 de novembre del 2016

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA

Bon dia tothom!!!

Avui us parlaré de la Pissara Digital Interactiva o també coneguda com PDI.

                                                                                   Què és la PDI?

"Sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador, un videoprojector i una pantalla amb un dispositiu de control de punte o de sistema tàctil, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització individual o en grup. 

Disposa també d'un programari específic per la gestió del maquinari i per a l'elaboració i visionat de les presentacions i de les seqüències didàctiques que s'hi projectin o es portin a terme in situ."


Per què és una eina interessat per a l'educació infantil?

Per l'aprenentatge dels nens i nenes és una eina molt innovadora i curiosa, ja que mitjançant la PDI poden veure vídeos, dibuixar  i realitzar tot tipus d'activitats amb diferents programes, com per exemple el Jclic,